HTML

Napi magyar klip

avagy minden napra egy magyar videoklip, kiegészítve a saját véleményemmel.

Az év magyar videoklipje 2011

2011.12.31. 07:00 bulvármédiás =>


Miért? Hosszú ideje ment a sírás-rívás, hogy az emberek nem hallgatnak mai könnyűzenét, inkább a régi klasszikusokat (ezért is volt a médiatörvényben szükség ennek szabályozására), illetve a tiniken kívül senki se ismer egy számot se.
Azonban jött Karácsony "Fluor" Tamás (+ a zenei alapot szerző Pixa) a Mizuval, és egész Magyarországot felrázta.
Egyszerű, kicsit pajzán dalocska, de minden bugyutasága ellenére egy ügyesen megkomponált popmuzsika. Játékos szövegével és fölbemászó refrénjével egy másodpercre se veszi magát komolyan, és talán ez a sikerének titka.
Nekem személy szerint kis tinikorom (egynyári) slágereit juttatta eszembe az 1990-es évek derekáról, mert azóta nem hallottam ilyen könnyed, laza magyar muzsikát. Sőt, továbbmegyek: úgy felel meg a mai trendeknek, hogy közben a "régi iskola" csöppnyi erotikával erotikával fűszerezett szellemiségéhez is hű marad.
Persze a dal, főleg Fluor korábbi munkássága tekintetében, igencsak kommersz lett (bár abból jobbik fajta...), emiatt sok utálót is szerzett. A hallgatósággal együtt az ellentábor is szép növekedésnek indult, sokan mind a szerzőt, mind a dalt.
Minőségében kétségtelenül nem az év magyar dala, viszont az általa generált folyamatok, rajongói és ellen-rajongói összetűzések miatt mindenképpen lenyomatot hagyott ebben az évben, kiérdemelve ezáltal a fenti díjat.

UI: azt azért hozzá kell tennie, hogy szerencséje is volt, mert ha készült volna idén videoklip a Punany Massif - Élvezd című számából, akkor a Mizu csak a második fokról nézhette volna a díjkiosztót...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napimagyarklip.blog.hu/api/trackback/id/tr793507904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trolltudos 2012.01.01. 22:22:12

Most vagyok először ezen a bologon, de ha szerinted ez az év videoklipje, akkor "I don't want to live on this planet anymore"

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2012.01.02. 16:47:05

@Trolltudos: Mint említettem, személyesen nem a kedvencem, viszont az általa generált jelenség folytán sajnos vagy sem, de megérdemli a kitüntetést.

rohamcar 2012.01.06. 23:33:23

uhh, az komoly...most jártam itt először és utoljára...
süti beállítások módosítása