HTML

Napi magyar klip

avagy minden napra egy magyar videoklip, kiegészítve a saját véleményemmel.

DENIZ feat. Palej Niki - A Hazám (2012)

2012.03.07. 07:00 bulvármédiás =>

Zene: Kőkemény szöveg, de túlságosan is érződik rajta, hogy személyes indulatból íródott (valószínűleg devizahitel törlesztés okán), összehordva a "xájbabacottorcágbanélünk" mantra összes megjelenését. Dobnám is sutba az ilyen depresszív számokat, ha szerencséjére a zenei alap meg a refrén nem mentené meg.
Klip: Durva, de illik a szöveg tartalmához és a szám üzenetéhez. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy most a körülmények tették a főszereplőt lecsúszottá, vagy ő maga köszönheti ezt, lásd a kocsmabeli jelenetek.

Értékelés: ****

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napimagyarklip.blog.hu/api/trackback/id/tr104291044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

psychocska 2012.03.07. 23:16:24

Fogalmazás: érződik, hogy komoly erőlködés van mögötte és a sok munka nem maradt eredmény nélkül: sikerült 4 összetett mondatot leírni egymás után
Tartalom: kalap szar

értékelés:
*

szevasz!

M!s! 2012.03.07. 23:23:07

Szenzációs alap és még ütősebb szöveg, bravó Deniz!
bulvármédiás te normális vagy ember? Ha nem értesz hozzá és sötét vagy mint a vakablak, akkor minek kell megszólalnod? :/

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2012.03.09. 21:50:52

@psychocska: Értem, hogy parodizálni akarsz, de annak gyenge volt. De legalább megadtad magadnak azt az egy csillagot, ami szerinted hiányzott a szám maximális értékeléséhez :)

@M!s!: Nem is állítottam, hogy hozzáértő lennék, csupán a saját véleményem írom le.
Az általad felsorolt dolgokat egyébként én is POZITÍVAN értékeltem, de a világnézetem túl pozitív ahhoz, hogy a szám üzenetével, illetve ennek nyers átadási módjával azonosulni tudjak.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2012.03.09. 23:38:06

DENIZ, mivel nincs Facebook regisztrációm (oka: nem akarom kiteríteni az életem), ezért itt válaszolok az FB bejegyzésedre!

Arany Jánosról kering egy megtörtént anekdota, hogy mikor még tanár volt, akkor az egyik dolgozatban azt olvasta: "A költő itt azt gondolta..." Erre ő ezt áthúzta, majd azt írta mellé: "Gondolta a fene!"
Való igaz, hogy egy dal vagy vers szövegének értelmét tényleg az tudja legjobban, aki írta, esetleg előadja, a hallgatóság viszont maga értelmezi. Utólag elolvasva a bejegyzést sajnos el kell ismernem, hogy beleestem ebbe a csapdába, mert tényleg fogalmam se volt, hogy a kirohanást saját élettapasztalatból vagy csak a médiából összeszedett ifjúsági tömegsirámokból (avagy keverés esetén milyen arányban) építetted fel az amúgy technikailag remek zeneszámot.
Viszont (reagálva pár kommentre is) tény, hogy nem tartozom a legszegényebbek közé, de gazdag se vagyok, sőt még az Orbán Viktor definíció szerinti középosztályba se tartozom bele. Emiatt lehet az, hogy az életszemléletem alapvetően pozitív kicsengésű, és az ilyen depresszív "xarazélet" számok nem férnek bele. Ezért is hallgatom sokkal szívesebben pl. a Punanny Massif - Élvezd című dalát, de tudnák még pár ilyet sorolni.
Ezért kapott "A Hazám" tőlem annyit, amennyit, azaz 4 csillagot az 5-ből (4* = kellemes, jól összerakott, de nálam mélyebb nyomot nem hagyó szám). És megértem, hogy a saját teremtményed a legszebb, a legjobb, a legtökéletesebb, de azért ne essünk abba a hibába se, hogy mindenáron védeni akarjuk egy nem is annyira rossz, de szubjektív-objektív és legalább kulturáltan megfogalmazott véleménnyel (manapság kincs!) szemben, mert akkor olyan leszel, mint az az egyetemi, szóbeli vizsgáról bőgve kijövő, kommunikációt tanuló lány, aki egy négyesen sírta el magát. Mert azzal csak olyanokhoz hasonlóvá teszed magad, akiket a számodban elküldtél a p_csába.
Különösen, hogy most nagyon népszerű lettél/leszel (hozzátenném: megérdemelten), így nagyon kell vigyáznod hogy mit mit-hogy-hol csinálsz! Egyben szólok, hogy figyelemmel követem a karriered is, tehát a jövőben (másokéval együtt) a többi kliped is boncasztalra kerül!:)

bulvármédiás

UI: Sok szerencsét a 10+k like eléréséhez, de anti-FB "userként" nem tudok ehhez asszisztálni. Megértéesedet előre is megköszönöm!
süti beállítások módosítása