HTML

Bemutatkozás

2011.07.01. 07:00 bulvármédiás =>

Már régóta terveztem egy tematikus blog indítását, amiben a YouTube-on található összes magyar kötődésű videoklipet véleményezem. Ez 2011. július 1-gyel elindult, és ki tudja hol áll meg - alapanyagban nem lesz hiány, az az egy biztos :)

Az értékelés során a YouTube régi csillagozásos rendszerét használom, mely 1-5-ig terjed:
*: nagyon rossz, nem is akarok tudni a létezéséről...
**: elviselhetőn innen, de a jótól messze
***: nem hagyott mélyebb nyomot bennem
****: kellemesen hallgatható számocska
*****: klasszikus, kihagyhatatlan remekmű

Amit érdemes még tudni:
- A videoklipek minden reggel 7:00-kor jelennek meg a blogon.
- A zenei repertoár próbál átölelni minden könnyűzenei stílust, kezdve a poptól a rockon és a rapen át az elektromos meg mulatós zenéig mindent.
- Mielőtt valaki kifogásolná: magyar műveken a magyarországi magyar előadók által, vagy határon túli magyar együttesek, énekesek által előadott produkciókat értem, beleértve a vallási (zsidó) és faji (cigány/roma) formációkat is. Tehát ha valaki a szűkebb értelemben vett MAGYAR zenére vágyik, akkor nem ezt a blogot keresi...
- Csak a hivatalos videoklipeket veszem számításba, a házi készítésű diavetítéseket és rajongói filmes összevágásokat nem...
- ... kivéve vasárnap, amikor is [5*l] címkéjű, azaz "5 csillag lenne, ha lenne fenn videoklipje" címkével olyan számokat prezentálok, amelyek noha nincs (hivatalos) mozgógépes változata, mégis megérdemlik a figyelmet (elsősorban underground gyöngyszemek kerülnek ide).
- És ha már a vasárnap speciális, akkor a szombat is legyen az: ekkor magyar vagy részben magyar előadóktól származó más nyelvű videók kerülnek ki.
- Ha a videó erősen káromkodós, akkor lehet ki fogok egy [18+]-t rakni a címbe.
- A videó címe után zárójelben a megjelenési évszámot teszem ki, elkerülve a "régen jó zenék voltak, de ma már nem" érzést...
- A kommentelési lehetőséget nem tiltom le egy videónál sem, tehát ha az eredeti helyen valamit nem lehet szidni, itt lehet *ördögi vigyor*
- Bocsánat Inda, hogy nem a ti rendszereteket használom, csak ugye a "csövön" nagyobb a kínálat.
- A blog a szabad véleménynyilvánítás szellemében működik, és semmilyen üzleti vagy haszonszerzési célja nincsen! A bejegyzésekhez mellékelt videók tulajdonjogával sem rendelkezem, az minden esetben a dal jogait birtokló kiadót illeti meg.

És végül, de nem utolsó sorban: ha szeretnétek valamilyen klipet itt látni, akkor azt a Kívánságkosár bejegyzés alatt megtehetitek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimagyarklip.blog.hu/api/trackback/id/tr73035230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása